English Svenska
MUK medlem

Bli musiker i Marinens Ungdomsmusikkår!

MUK söker alltid ambitiösa musiker! Som musiker i MUK får du genomföra ett stort antal konserter varje år. Du får följa med på resor, både hemma i Sverige och utomlands. Du får gratis boende och mat under rephelger, och du får låna uniform och annat som du behöver. Utöver detta får du vänner för livet och musikaliska utmaningar. Kåren repar ungefär en helg i månaden. Under dessa helger så bor alla musiker ofta på marinbasen i Karlskrona, men även andra platser kan vara aktuella. Kårens ordinarie replokal är Sparresalen i Karlskrona, där Marinens Musikkår repar till vardags. Under dessa rephelger utförs både marsch-exercis och vanliga konsertrep. Ledorden för musikkåren är hög kvalitet, ännu högre ambitioner, kamratskap och eget ansvar. För dig som vill bli militärmusiker är MUK därför en utmärkt språngbräda. Här kan du se en lista av alla MUK:are som gått vidare till någon av de militära (tidigare värnpliktiga) musikkårerna.

MUK tar in drivna ungdomar från hela Sverige, även om de flesta musikerna är från södra delen av landet. En provspelning genomförs alltid i samband med ansökan. Till provspelningen behöver du som sökande förbereda ett solostycke för ditt instrument. Utöver detta förberedda stycke kommer du att få ett stycke på plats som skall spelas a vista, alltså rakt av utan övning.

En bra idé om du vill satsa mer på din musik är att söka till MUKs kurs Vintermusikskolan som vanligtvis hålls i mellandagarna. Du får då möjlighet att spela tillsammans med MUK och med duktiga instruktörer, oftast ur Försvarsmusiken. Ansökningsformulär kommer att publiceras på den här hemsidan i god tid innan det är dags.

För intresseanmälan mejla ordf@muk.se och berätta lite om dig själv, vad du spelar, hur länge, vilka orkestrar du är/har varit med i och exempel på några solostycker du har spelat.

© 2014 Marinens Ungdomsmusikkår