English Svenska

MUK's konsertprogram 2015

2015-03-29: Vårkonsert, Eksjö

Årets konsertprogram inleds med en vårkonsert i filmmusikens tecken i Eksjö kyrka kl 15:00.
Gratis inträde.
Varmt välkomna!

2015-05-22 - 24: Tattoo de Saint Quentin, Frankrike

I maj är det dags för MUK att delta i ett tattoo i norra Frankrike.

Läs om Tattoo de Saint Quentin här.

2015-06-18 - 21: 200-årsjubileum Slaget vid Waterloo i London, England

MUK kommer att delta i firandet av 200-årsjubileumet av Slaget vid Waterloo. Ett mycket stort arrangemeng som bl a kommer direktsändas på BBC. Mer information kommer.

2015-08-6 - 8: Ystad Tattoo

I augusti kommer MUK att resa till Ystad för att delta i Ystad tattoo och kommer dessutom att ge en konsert i Kristianstad onsdagen 5 augusti.

Läs om Ystad Tattoo här och boka biljetter här.

Varmt välkomna till Ystad!

2015-09-05: Konsert med Nisse Landgren och lokala musikkårer, Växjö

Mer information kommer.

MUK's tidigare spelningar och konserter

2014

2014-12-30: Nyårskonsert under ledning av Graham O Jones och Nassim al Fakir, Karlskrona - Konsert

Som avslutning på Vintermusikskolan höll MUK tillsammans gästande ungdomar en familjenyårskonsert med Nassim al Fakir som konferencier och Graham O Jones som gästdirigent. Knappt en enda plats var ledig i Sparresalen och publiken var blandad med en hel del barn i publiken, vilket var extra roligt. Graham och Nassim bjöd verkligen på sig själva och publiken trivdes verkligen. Nassim fick hela publiken och orkestern att hoppa jämfota, vifta med armarna, skaka på huvudet och räcka ut tungan i "Hej, jag heter Bengt och jobbar i en knappfabrik".

Utöver programmet spelades "Happy New Year" som extranummer. Läs programmet här.
En minnesvärd konsert vi sent kommer att glömma!

Bilder från konserten kan ses på vår Facebooksida här.

2014-08-16: Marinens dag, Karlskrona - Marsch och konsert

MUK marscherade från Stortorget ner till Marinbasen vid lunchtid i ett soligt och folkfyllt Karlskrona. Väl på plats på Marinbasen spelade MUK tillsammans med Marinens Musikkår. Lite senare häll MUK en sittande utomhuskonsert under ledning av Phillip Anderson och LiseLotte Hjortenhammar.

För bilder från eventet se dessa på vår Facebooksida här.

2014-07-03 - 06: Danish International Military Tattoo, Abenraa - Konsert och figurativt program

MUK deltog i Sønderjysk Tattoo, Danish International Military Tattoo i danska Abenraa/Åbenråå på Brundlund slott under några varma och soliga dagar i början på juli. Detta är Danmarks största internationella tattoo som i år firade 40-årsjubileum med band från Danmark, Mexico och Tyskland. MUK spelade en konsert inne i staden, två stadsmarscher och två tattooföreställningar. Avslutningsvis även en konsert på festivalområdet på söndagseftermiddagen. Mer information kan läsas här.

2014-05-24: Parad och konsert på Rosenfredsfestivalen 2014, Varberg

Lördagen den 24 maj deltog Marinens Ungdomsmusikkår i Rosenfredsfestivalen 2014 med dueller mot Varbergs Kustband, parad och konsert både i Philhagsparken och på Stortorget. Denna festival var en barn- och ungdomsfestival som arrangerades av Kulturskolan i Varberg.

2014-04-26: Stadsmarsch, Karlskrona

Lördagen den 26 april marscherade Marinens Ungdomsmusikkår genom ett soligt och vårigt Karlskrona.

2014-03-28 - 30: Musikparade i Dresden, Berlin och Hannover - Figurativt program

I slutet av mars åkte MUK på en kort men intensiv turné till Tyskland och städerna Dresden, Berlin och Hannover på Europas störtsa turné för Blås- och militärmusik "Musikparade". MUK möttes av fullsatta arenor och lyriska tyskar!

Läs om Musikparade här.

2014-03-09: Vårkonsert med dirigent Graham O Jones - Konsert

Söndagen 9:e mars kommer gav MUK en engelskinspirerad vårkonsert i Amiralitetsskyrkan i Karlskrona under ledning av dirigent Graham O Jones. Några solister ur orkesterna var Ossian Edlund på tuba, Anthon Haväng och Theodor Hjortenhammar på eufonium, Daniel Beijer, Kristoffer Ahlqvist och Niclas Eldh på trumpet och sist men också minst instrumentstorleksmässigt, Anna Jönsson på piccoloflöjt. Utöver solisterna fick även trombon-, saxofon- och klarinettsektionen visa framfötterna. På programmet bjöds publiken på stycken komponerade av bl a E. Gregson, L. Anderson, G. Bizet och P. Higgs.

Graham är en välrenommerad och känd personlighet inom militärmusikvärlden. Han dirigerade Zürich Tattoo som MUK deltog i sommaren 2013. Således ändå en nygammal bekantskap som anlände till Karlskrona på torsdagen för att tillsammans med orkesterna repetera in programmet under helgen inför söndagens konsert.

Läs om Graham här.

I samband med konserten släpptes skivan "We 'love' music" som snart finns till försälning här på hemsidan i vår shop.

Konserten arrangerades i samarbete med Svenska Kyrkan, Amiralitetsförsamlingen, Karlskrona.

Ett litet smakprov kan avnjutas på vår Youtubekanal här.

2013

2013-12-30: Nyårskonsert med Vintermusikskolan och Sven-Bertil Taube - Konsert

Dagen före nyårsafton höll MUK tillsammans med gästande Vintermusikskole-elever och Sven-Bertil Taube en bejublad Nyårskonsert i Konserthuset i Karlskrona med Lars Kvensler som dirigent. Lars Kvensler är bl a känd som kapellmästare för Lisebergsorkestern och som till vardags spelar violin på Göteborgsoperan. Under 2013 var han även varit delaktig i produktionen av den populära serien "Molanders" på SVT.

Sven-Bertil bjöd verkligen på sig själv och underhöll med anekdoter, sång och gitarrspel. Denna konsert är fantastiskt bevis på hur musik kan förena människor över många generationer, inte minst när Amelia Hjortenhammar, trombonist i MUK, fick tillfället att sjunga duett med Sven-Bertil i "Rosas Bal".

I samband med konserten släpptes marschskivan "We 'love' marches" som finns till försälning här på hemsidan i vår shop.

Konserten arrangerades i samarbete med Lions Club Jarramas.
Se info om konserten från Club Jarramas hemsida här.

2013-11-24: Höstkonsert - Konsert

Söndagen 24:e november förgyllde musikkåren Malmö med en Höstkonsert i Rosenbergssalen på Malmö Musikhögskola. En mycket entusiastisk publik fick se fantastiska framträdanden av Simon Oskarsson på sång och klarinettist Linda Johansson. Artister vi med säkerhet kommer se mer av i framtiden! Tillsammans med LiseLotte Hjortenhammar digirerade vår australiensiske vän Phillip Anderson f.d. musikdirektör för Royal Australian Navy Band. Ett kärt återseende då han var på besök hos oss och dirigerade 10 årsjubileumskonserten förra hösten.

Ladda ner Konsertprogrammet här.

2013-07-19 - 22: Högvakt Stockholms slott & Sommarkonsert - Figurativt program och Konsert

Fyra bejublade högvakter och en välbesökt sommarkonsert på Stortorget i Gamla stan har genomförts i ett soligt Stockholm.
Information om Högvakten från Försvarsmakten finns här!

2013-07-10 - 13: Zürich Tattoo, Schweiz - Figurativt program

MUK hade det stora nöjet att deltaga i Zürich Tattoo tillsammans med musikkårer från Singapore, England, Mexico, Jordanien och Schweiz. Kåren genomförde två parader i centrala Zürich, en sittande konsert och fem föreställningar på Liguster Oerlikon arenan som i vanliga fall är en stor skolgård till en gammal fin skola. Showen sågs av ca 12 000 personer och ytterligare tusentals människor fick chansen att se MUK göra sitt bästa både i paraderna och konsert.
Film från tattoot finns på vår YouTube-kanal här!
Information om Zürich Tattoo finns här!

2013-06-21 - 23: Högvakt Stockholms slott & Sommarkonsert

Sommarens tre första högvakter och kvällskonsert är nu genomförda med bravur.

Det figurativa programmet som framfördes på Yttre borggården under söndagen finns på vår YouTubekanal för beskådande här!

Hela högvaktscermonin kan ses i denna film.

Lördagen 22:e juni spelade MUK en sommarkonsert på Stortorget i Gamla Stan mellan kl 18-19 under optimala väderförhållanden och för en mycket entusiastisk publik.
En spellista med alla 15 spelade stycken från sommarkonserten finns här.

2013-05-18: Parad genom Västerås på musikRUM-festivalen

MUK inledde sin "utesäsong" för 2013 med en parad på musikRUM-festivalen genom Västerås lördagen den 18:e maj i strålande solsken och sommartemperatur. MUK gick först i paraden som ringlade sig genom centrala Västerås med start och slut på Fiskartorget. Paradvägen kan ses på denna karta här.

Titta på en film på MUK's YouTube-kanal från paraden här.
Mycket nöje!

2013-03-02: Göteborgs Tattoo, Lisebergshallen, Göteborg - Figurativt program

Lördagen den 2:e mars deltog Marinens Ungdomsmusikkår på Göteborgs Tattoo i Lisebergshallen som även innefattade regionaltävlingen i IPE (Indoor Percussion Europe) i vilken MUK inte deltog. Detta var ett arrangemang med uteslutande ungdomsorkestrar och MUK deltog i själva tattot tillsammans med fyra andra ungdomsorkestrar från Västsverige.

Evenemangen arrangerades av Göteborg Drum Corps och programbladet kan läsas här.

Titta på en film från på framträdandet MUK's YouTube-kanal här.
Mycket nöje!

2012

2012-12-30: Nyårskonsert i Sparresalen, Karlskrona - Konsert

Marinens Ungdomsmusikkårs nyårskonsert hölls söndagen 30:e december som avslutning på Vintermusikskolan som i år gästades av 25 ungdomar utöver de ca 45 MUK-are som var med. Dirigent var Lars Kvensler som bl a är känd som kapellmästare för Lisebergsorkestern och som till vardags spelar violin på Göteborgsoperan. Lars var solist på sin violin i stycket "Theme from Schindler's List". Solist var även klarinettist Christophe Liabäck. MUK's egen Ludwig Hjortenhammars nykomponerade svit Sequoia uruppfördes på konserten.

Titta på konsertaffischen här!

Titta på filmer från konserten på YouTube i spellistan New Year's Concert Winter Music School 30th of December 2012. Mycket nöje!

2012-11-11: MUK 10 år - Jubileumskonsert i Konserthusteatern, Karlskrona - Konsert

Marinens Ungdomsmusikkår firade 10-årsjubileumet med en bejublad samkonsert tillsammans med Marinens Musikkår söndagen den 11.e november på Konserthuset i Karlskrona som i det närmaste var fullsatt.
Dirigent var Phillip Anderson från Australien om är musikdirektör för Royal Australian Navy Band.
Gästartist var Ingmar Nordström. från det kända dansbandet "Ingmar Nordströms". Han donerade 25 000:- till MUK från sin saxofonfond vilket vi tackar för!

Titta på konsertaffischen här!

Titta på filmer från konserten på YouTube i spellistan 10th Anniversary Concert. Mycket nöje!

2012-09-08: Hvetlanda skvadrons årliga Generalinspektion i Vetlanda - Konsert och figurativt program

Marinens Ungdomsmusikkår deltog i Hvetlanda skvadrons årliga Generalinspektion som är en minneshögtid på Stortorget i Vetlanda och vid skvadronens minnessten i Apoteksparken lördagen den 8:e september. Inspekterande general var brigadgeneral Lennart Bengtsson.
Se affisch från Hvetlanda Skvadron och Smålands Husarer här!

Kåren spela också en konsert i Alseda kyrka utanför Vetlanda på lördagseftermiddagen som var uppskattad både av Hvetlandas skvadroner och Smålands husarer samt andra besökare. På denna konsert sjöng Rebecca Lundin och Dan Silfwerin vardera två stycken ackompanjerade av MUK.
Se affisch från Hvetlanda Skvadron och Smålands Husarer här!

Spellista på YouTube från konserten i Alseda kyrka och Generalinspektionen finns här!

2012-08-21 - 25: Musikfestival i Torrevieja - Konsert och figurativt program

Marinens Ungdomsmusikkår har gjort ett bejublat besök på "X Festival Internacional Bandas de Musica" i Torrevieja, Spanien. Det blev en konsert med stående ovationer i det nya konserthuset i Torrevieja med dirigent Nils-Gunnar Burlin samt figurativ marschuppvisning på ett "minitattoo" tillsammans med Torreveijas musikkår "Los Salerosos" och den italienska kåren "La Frustica".

En länk till festivalens spanska hemsida finns här och det 24-sidiga programbladet finns här. På Torrevieja.com som även har en svensk avdelning finns information på svenska. Läs här.

Länkar till filmer på MUK's YouTube-kanal finns här: Stadsmarch i Torrevieja före konserten, Konsert i Torrevieja, Tattooföreställning och Massband på Tattooföreställningen.
Spellista på YouTube för Spanienbesöket finns här.

2012-08-16 - 17: Extrainsatt högvakt vid Stockholms slott

Vid två extrainsatta tillfällen genomförde Marinens Ungdomsmusikkår ytterligare högvakter vid Stockholms slott torsdagen 16:e och fredagen 17:e augusti.
Information om Högvakten från Försvarsmakten finns här!

2012-08-08 - 11: Eksjö International Tattoo - Konsert och figurativt program

För tredje gången gästade Marinens Ungdomsmusikkår trästaden Eksjö och dess internationella tattoo. Utöver det egna bejublade programmet ackompanjerade kåren Jill Svensson från Talang med 'Gabriellas Sång'. Det blev fyra föreställningar och ett genrep på Stortorget.
Kåren gav välbesökta konserter i Nässjö och i Eksjö kyrka då Nils-Gunnar Burlin dirigerade. På lördagen hade kåren fått den stora äran att genomföra vaktparaden genom Eksjö med en kortare gratiskonsert i strålande solsken på Stortorget på en arena som i det närmaste var fylld.

Titta på YouTube-klipp här: Konsert under stadsmarchen, Tattooföreställning och Massband på Tattooföreställningen.
Spellista på YouTube från Eksjö Tattoo finns här.

2012-06-22 - 24 och 2012-07-13 - 15: Högvakt Stockholms slott & Sommarkonserter

Vid sex tillfällen i sommar har Marinens Ungdomsmusikkår genomfört högvakter vid Stockholms slott.
Information om Högvakten från Försvarsmakten finns här!
Dessutom har två sommarkonserter genomförts på Stortorget i Gamla Stan den 23/6 och Yttre borggården på Kungliga slottet 14/7.

Titta på YouTube-klipp här: Högvakt Yttre borggården Stockholms slott och turister som dansar framför Storkyrkan.

2012-03-04: Musikalkonsert med Niklas Andersson, Karlskrona

Niklas Andersson i stor musikalkonsert tillsammans med Marinens Ungdomsmusikkår i Sparresalen i Karlskrona.
Titta på några klipp från YouTube här: Phantom of the Opera; Anthem; Feeling Good och Memory
Spellista på YouTube från konserten med 8 klipp finns här.

2012-01-03: Universal Studios, Hollywood, Kalifornien, USA

Sittande konsert på Unviversal Studios i Hollywood, Karlifornien, USA.

2012-01-02: The Rose Parade, Pasadena, Kalifornien, USA

Deltagande i The Tournament of Roses, Rose Parade i Pasadena, Karlifornien, USA. En parad som beskådades av ca en miljon på plats och ytterligare hundratals miljoner via televisionen världen över.
Titta på några klipp från YouTube här och här!

2011

2011-12-31: Band Fest, Pasadena, Kalifornien, USA

Deltagande med ett figurativt program i The Tournament of Roses, Band Fest på Robinson Stadium, Pasadena City Collage där alla musikkårer från The Rose Parade deltar.
Titta på klipp från YouTube här!

2011-12-30: "Disney Performing Arts", Disneyland, Anaheim, Kalifornien, USA

Parad vid lunchtid genom parken på Disneyland Resort i Anaheim, Kalifornein. En handfull andra kårer som också deltog i The Rose Parade paraderade genom parken denna dag.

2011-11-19: Konsert tillsammans med Ale Möller, Karlskrona

Sittande konsert tillsammans med Ale Möller i Sparresalen i Karlskrona. Medverkande var även Mats Öberg och Rafael Sida. Dirigent var Erik Berndalen.
Titta på några klipp från YouTube här: Pegasus-Svit; Harlequin; Palindromia Flamenca - Solist: Olof Ainouz och Spanish Fever

2011-11-04 - 2011-11-06: Original Berlin Tattoo 2011, Berlin, Tyskland

Figurativt program på Berlin Tattoo 2011 i Max-Schmeling-Halle.
Titta på klipp från YouTube här!

2011-09-10: 200-årsjubileum, Kristianstad

Utekonsert på Norra Skånska Regementets 200-årsjubileum i Kristianstad.

2011-08-05 - 2011-08-07: Tall Ship Races, Halmstad och Varberg

Två figurativa marschuppvisningar, fyra konserter och taptospelning. I Varberg genomfördes dessutom en avslutningsceremoni med parad, fanfarer och konsert för kadetterna som deltagit i Nordiskt Kadettmöte, NOCA, i Varberg.
Titta på klipp från Invigningen av Tall Ship Races på YouTube här!

2011-08-01 - 2011-08-03: Högvakter vid Kungliga slottet, Stockholm

Paarad och figurativt program vid tre Högvaktsavlösning vid Kungliga slottet i Stockholm.

2011-07-19 - 2011-07-21: Högvakter vid Kungliga slottet, Stockholm

Paarad och figurativt program vid tre Högvaktsavlösning vid Kungliga slottet i Stockholm.

2011-05-21 - 2011-05-22: Malmö International Tattoo, Malmö

Figurativt program på två fullsatta föreställningar med cirka 18 000 åskådare på Malmö Arena.

2011-03-11 - 2011-03-13: Musikparade Germany, Tyskland

Totalt fyra fullsatta föreställningar på Tattooturné i Schwerin, Rostock och Cottbus.

2011-02-26: Konsert med Nisse Landgren, Karlskrona

Cirka 300 besökare på sittande konsert i Amiralitetskyrkan tillsammans med den berömde trombonisten Nisse Landgren. Dirigent var Andreas Holmgren.

2010
Avdelningen för "MUK's tidigare spelningar och konserter" är under uppbyggnad och mer information kommer efter hand!


MUK i parad

© 2015 Marinens Ungdomsmusikkår